Vi har stängt våra banor för säsongen 2023, men inskjutningsbanan är öppen för medlemmar så länge tjälen tillåter.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rosersbergs Jaktskytteklubb
Fotboll

Viltmål

Skjutavståndet är 50 m och öppningen där målet är synligt är 10 m bred. Målet är en djurfigur. Oftast används banan för skytte på rörligt mål. Det finns två målhastigheter, långsam där målet är synligt 5 sekunder och snabb där målet är synligt 2,5 sekunder.  

Vid skjutningen enligt Svenska Skyttesportförbundets regler är målet en 10-ringad vildsvinsfigur i naturlig storlek. Geväret skall vara 22 lr och kikarsikte med valfri förstoring får användas. Elitskyttarna använder kikarsikten med flera oberoende riktmedel för att kunna använda långsam matchammunition. Tävlingsprogrammet är 60 regelbundna lopp (30 långsam + 30 snabb) och blandlopp (20 + 20 blandade). Vid blandade lopp vet skytten inte om figuren kommer med långsam eller snabb hastighet. Skytten får inte påbörja anläggningen av vapnet förrän någon del av målet är synligt.  

För övrig träning/tävling med kulvapen finns andra djurfigurer att välja på. Vi har rådjur samt en förminskad älgfigur. Den förminskade älgfiguren är utmärkt att träna på med 22 lr. Vid långsam hastighet överensstämmer riktpunkten på den förminskade älgen i stort sett med riktpunkten på löpande älg 80m med jaktammunition klass 1

 
Vill du bli medlem i Rosersbergs Jaktskytteklubb