SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rosersbergs Jaktskytteklubb
Fotboll

Skjutledare på RJSK

Varje bana i klubben har en banchef samt en vice banchef. Dessa leder de skjutledare som är knutna till de olika banorna och som ansvarar för att aktiviteterna sker på ett trygg och säkert sätt och i enlighet med klubbens egna regler samt de säkerhetsregler för civilt skytte (SäkB) som vi har att rätta oss efter.

Klubben har varje år behov av att fylla på med fler skjutledare.


För att du ska kunna bli övervägd till att bli skjutledare så krävs att du har varit med i klubben under minst ett år. Du måste också ha skjutit mycket på den bana du är intresserad av att börja jobba på (du bara kan vara skjutledare på en bana), och du måste ha visat för banans chefer och skjutledare att du har ett genuint intresse samt att du i övrigt är lämpad för att ansvara för att se till att alla regler efterlevs och att våra medlemmar och besökare trivs under våra öppettider.

Med andra ord gäller det att visa att klubben kan lita på dig som person.


Om bancheferna förordar att du ska bli skjutledare så får du börja praktisera på aktuell bana genom att du blir skjutledarelev. I samband med det blir du också anmäld till klubbens utbildning i klubbens regler samt SäkB som hålls i februari varje år av vår säkerhetschef.


Efter genomgången utbildning fortsätter praktiken fram till midsommar, och om alla då är överens om att det fungerar väl så beslutar styrelsen om att du skall utnämnas till skjutledare och därför tilldelas skjutledarväst samt nycklar.

 
Vänligen
Ordförande för Rosersbergs Jaktskytteklubb
 
Vill du bli medlem i Rosersbergs Jaktskytteklubb