SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rosersbergs Jaktskytteklubb
Fotboll

Sidofigur 80 meter
Krav för godkännande: En serie á 4 skott inom 40 sekunder, samtliga skott inom 
träffområdet. Serien skall genomföras med jägarmässigt stöd, dock ej liggande eller från skjutbänk.


Sidofigur 40 meter
Krav för godkännande: En serie á 4 skott inom 40 sekunder, samtliga skott inom träffområdet. Serien får genomföras på fri hand eller med stöd, dock ej liggande eller från skjutbänk.


Frontfigur 20 meter
Krav för godkännande: En serie a 3 skott inom 10 sekunder, samtliga skott inom träffområdena. Först skjuts två skott på sidobjörnen och sedan ett tredje skott på frontbjörnen. Det ska vara 5 meter mellan tavlorna i sidled. Serien får genomföras med stöd, dock ej liggande eller från skjutbänk.

Godkänt resultat skrivs in i foldern "Mitt skyttebevis". Provet ska skjutas med klass 1 vapen.


Med detta skytte vill vi tydliggöra behovet av rena sidoträffar vid första skottet på stillastående björn och att vi i så stor utsträckning som möjligt använder oss av skjutstöd. Och att skjuta på avstånd mellan 80 och 40 meter för skyttens egna säkerhet, samt att undvika onödiga eftersök på skadad björn. Att varje enskild björnjägare avlägger detta skytteprov är också ett kvitto på att vi är väl förberedda inför björnjakten.

 
Vill du bli medlem i Rosersbergs Jaktskytteklubb